X

Brabantse Pijl Cyclo

18.04.2020

INFO

Brabantse Pijl Cyclo wordt uitgesteld

Om de risico's op verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, vooral op plaatsen waar veel mensen samenkomen, willen wij als organisator mee onze verantwoordelijkheid nemen. We hebben dan ook beslist om de Brabantse Pijl Cyclo, gepland voor 18 april, te verplaatsen naar een latere datum dit jaar.

Lees meer
logo

Op zaterdag 18 april trekken we naar de Druivenstreek en Zennevallei voor de zesde tocht van de Etixx Classics Tour. Feel like a pro en maak net als de profs de overgang van de kasseiklassiekers naar het langere klimwerk voor punchers. Er staat je tijdens Brabantse Pijl Cyclo dan ook een stevige dosis kuitenbijters te wachten op het vernieuwde parcours! Waan je Mathieu van der Poel of Marianne Vos en test enkele dagen na de profs jouw klimmersbenen op de Smeysberg, Bruine Put of 't Schavei. Ga jij de uitdaging aan? Afspraak op 18 april in Heverlee!

Je kan kiezen uit 3 afstanden: 75, 115 of 152 km.

PARCOURS PRAKTISCHE INFO

Feel Like a Pro

De Brabantse Pijl is de laatste voorjaarsklassieker op Vlaamse bodem. De kasseistroken worden ingewisseld voor glooiende wegen en de hellingen uit de Vlaamse Ardennen worden vervangen door het langere klimwerk in het zuiden van Vlaanderen. In De Brabantse Pijl is het voor de explosieve renners van het peloton dan ook cruciaal om hun finale jump goed te timen. In 2019 mocht Mathieu van der Poel zegevieren, na een spannende strijd met Alaphilippe, Wellens en Matthews. Van der Poel kon het afmaken in de sprint, maar misschien vind jij de Hertstraat of 't Schavei de ideale helling voor een beslissende demarrage? Rijd 3 dagen na de profs jouw Brabantse Pijl en bepaal zelf het koersverloop! Feel like a pro - Ride like a pro!

PARCOURS

Nieuw!

Tijdens Brabantse Pijl Cyclo op zaterdag 18 april kan je kiezen uit 3 afstanden: 75, 115 of 152 km. Starten en finishen doen we in Heverlee, net buiten Leuven. Het vernieuwde parcours sluit nu nog beter aan bij de profwedstrijd. Ga de uitdaging aan en fiets mee over de glooiende wegen van Vlaams- en Waals-Brabant. Kies je voor de rit van 75 km, dan krijg je in Overijse enkele pittige hellingen voorgeschoteld, die de finale van De Brabantse Pijl voor eliterenners kleuren. Met onder meer beklimmingen van de Smeysberg, 't Schavei en Hagaard heb je uiteindelijk zo'n 600 hoogtemeters in de benen. De tocht van 115 km voert je na deze heuvelzone door Waals-Brabant, richting La Hulpe en Genval. In totaal zal je net geen 1000 hoogtemeters op de teller hebben. Wil je de Julian Alaphilippe of Tim Wellens in jezelf bovenhalen? Kies dan voor de langste rit van 152 km. Naast de heuvelzone in Overijse en de passage door Waals-Brabant, fiets je dit jaar ook richting Beersel. Daar staan je met de Alsemberg, Bruine Put en Lotsestraat nog enkele extra uitdagingen te wachten. Deze rit bevat net geen 1300 hoogtemeters.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Maak hieronder alvast kennis met enkele kuitenbijters van formaat!

HELLINGEN

 

Parcours Smeysberg

1 Smeysberg

In Huldenberg kom je de eerste echte uitdaging van de dag tegen: de Smeysberg. Met stijgingspercentages tot 16% wordt deze helling zelfs voor de getrainde wielertoerist geen simpele opdracht.

(alle afstanden)

Meer info

Parcours Hagaard

2 Hagaard

De heuvelzone in Overijse is kenmerkend voor De Brabantse Pijl. De Hagaard is als opener van de lokale ronde dan ook een gekende beklimming bij de wielerfans. Slechts 300 meter lang, maar door een stijgingspercentage van maximum 16% is de Hagaard een taaie hindernis!

(alle afstanden)

Meer info

Parcours Schavei

3 Schavei

Bij de profs zorgt 't Schavei altijd voor spektakel in de slotronde van De Brabantse Pijl. Mathieu van der Poel vloog in 2019 naar boven op deze helling van gemiddeld 6,2% en maximum 12%. Ga jij de Nederlandse wielerkampioen achterna?

(alle afstanden)

Meer info

Parcours Bruine Put

4 Bruine Put

Deze helling is nieuw in het parcours van Brabantse Pijl Cyclo. De deelnemers aan de langste afstand fietsen net als de profs naar en door Beersel. 800 meter klimmen, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8% en een piek van 14%... Deze helling is meer dan een leuke toevoeging, dus smeer je kuiten maar al in!

(152 km)

Meer info

Parcours Lotsestraat

5 Lotsestraat

Een gemiddeld stijgingspercentage van 6% lijkt in deze lijst amper een vermelding waard, maar onderschat de Lotsestraat niet! Door de opeenvolging van helingen zal deze beklimming van 1 km nog even 'in de benen hangen'.

(152 km)

Meer info

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Infokaart met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 18 april:

 • 152 km: 7:30 - 9:00
 • 115 km: 7:30 - 10:00
 • 75 km: 7:30 - 11:00

OVERNACHTING

Inschrijven

Start & finish

START

Heverlee (Kerspelstraat 70, Sporthal UCLL)

 • 152 km: 7:30 - 9:00
 • 115 km: 7:30 - 10:00
 • 75 km: 7:30 - 11:00

FINISH

Heverlee (Kerspelstraat 70, Sporthal UCLL)

De finish in Heverlee sluit officieel om 16u30.

Bevoorrading*

 • 152 km: 3 bevoorradingen
 • 115 km: 2 bevoorradingen
 • 75 km: 1 bevoorrading

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor Brabantse Pijl cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Brabantse Pijl Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton