X

Brabantse Pijl Cyclo

20.04.2019

Verslag Foto's Fotoservice

Recordopkomst voor zonnige Brabantse Pijl Cyclo

In ideale weersomstandigheden hebben zaterdag meer dan 3600 fietsers in de Druivenstreek de Brabantse Pijl Cyclo gereden, de zesde manche van de Etixx Classics Tour.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Brabantse Pijl Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Feel Like a Pro

De Brabantse Pijl zorgt al jaar en dag voor de afsluiter van het koersen op Vlaamse wegen in het voorjaar. Met elementen van zowel de Ardense klassiekers als de Vlaamse ééndagswedstrijden krijgen we steeds een wedstrijd op het scherpst van de snee. In 2018 mocht Tim Wellens de handen in de lucht steken na een mooie solo boven op 't Schavei in Overijse. Hij droeg zijn overwinning op aan Michael Goolaerts die enkele dagen voordien overleed tijdens Parijs-Roubaix. Slechts 3 dagen na de profs start jij vanuit Heverlee en ga je op pad voor een uitdagende tocht door de Druivensteek, waar je de finale ontdekt van de profwedstrijd. Kom jij ook solo aan zoals Wellens, of ben je eerder een puncher zoals Valverde, Van Avermaet of Gilbert?

PARCOURS

Op 20 april kan jij kiezen uit 3 afstanden, 75 km, 110 km of 155 km. Starten doen we telkens in Heverlee, net buiten Leuven. Van daaruit kronkelt de 75 km naar Overijse met onderweg enkele bekende hellingen van formaat. Op jouw parcours vind je onder andere de Ijskelderlaan, Holstheide, Smeysberg en 't Schavei. In totaal overwin je net iets meer dan 600 hoogtemeters. Voor wie graag de kaap van de 100 km wil ronden, hebben we een tocht uitgestippeld van 110 km die je daarnaast ook al even kennis laat maken met de Waalse wegen. In totaal krijg je hier bijna 900 hoogtemeters voorgeschoteld. Heb jij niet stilgezeten tijdens de eerste maanden van het wielervoorjaar? Of stoom je je klaar voor de langere ritten in de Ardennen? Ga dan voor de 155 km, verken niet enkel de finale van de Brabantse Pijl, maar ook de glooiende wegen in Waals- en Vlaams-Brabant. In totaal mag je je verwachten aan niet minder dan 1100 hoogtemeters!

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Hieronder vind je alvast een overzicht van de belangrijkste hellingen:

HELLINGEN

 

Parcours Smeysberg

1 Smeysberg

Als eerste echte helling van de dag krijg jij de Smeysberg voor de wielen geschoven. Deze 600m lange helling in Vlaams-Brabant zal met stijgingspercentages tot 16% ook de getrainde wielertoerist een eerste keer op de adem doen trappen.

Meer info

Parcours Ijskelderlaan

2 Ijskelderlaan

De Ijskelderlaan wordt door de profs tot 4 maal toe aangedaan in de lokale rondes, jij zal deze korte maar steile helling slechts één keer moeten beklimmen. Gelukkig maar, want met stijgingspercentages tot 11% wordt dit geen makkelijke opgave.

Meer info

Parcours Schavei

3Schavei

Vorig jaar klopte Tim Wellens er Colbrelli en Benoot in een spannende strijd voor de overwinning. Één ding is zeker, na de iconische afdaling door het centrum van Overijse, zorgt 't Schavei altijd voor spektakel in de slotronde van de Brabantse Pijl. Zorg ervoor dat je niet door je laatste krachten zit na deze 6,2% steile helling, want de weg terug naar Heverlee is nog lang, en helemaal niet vlak!

Meer info

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de De Brabantse Pijl cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton